Matthijs Steeneveld

team-member

Over Matthijs

Functie: positief psycholoog
Specialist In: positieve psychologie en organisatiepsychologie

Psychologisch kapitaal zijn de positieve eigenschappen die iemand helpen om problemen op te lossen en uitdagingen aan te gaan: optimisme, hoop , veerkracht en zelfvertrouwen. Elk mens heeft ze al (een beetje) in zich én ze zijn verder te ontwikkelen. Met meer hoop en optimisme gaat iemand aan de slag in plaats van bij de pakken neer te zitten.

Veerkracht helpt om bij tegenslag ook weer terug te veren en zelfs te groeien. En door zelfvertrouwen op een constructieve manier te vergroten, bereik je meer

Tegenslagen horen bij het leven. Hoe iemand met zo’n tegenslag omgaat, hangt onder andere af van iemands psychologisch kapitaal. Met eenvoudige oefeningen en vraagtechnieken kun je als coach iemand helpen het eigen psychologisch kapitaal aan te boren. Dat helpt om meer proactief aan de slag te gaan met een tegenslag, of om je te richten op datgene wat belangrijk voor je is. PsyCap vermindert niet de stress die we ervaren, maar wel hoeveel last we van die stress hebben.

In mijn bijdrage aan de opleidingsdag maak je kennis met de theorie achter PsyCap en ga je aan de slag om het toe te passen. Hoe bevraag je iemand met oog voor optimisme, hoop, veerkracht en zelfvertrouwen? Hoe versterk je deze eigenschappen met oefeningen?

Over Matthijs

Matthijs Steeneveld is positief psycholoog en werkt als trainer, opleider en auteur in organisaties. Zijn missie: bijdragen aan het floreren van mensen, bijvoorbeeld door hun sterke kanten en psychologisch kapitaal aan te boren en te versterken. Hij schreef onder andere 'Optimisme Hoop Veerkracht Zelfvertrouwen' (Boom 2017) over psychologisch kapitaal. Meer over Matthijs op www.msteeneveld.nl.

Access key details

1 Home page
2 What's new
4 Search
9 Feedback form
0 Access key details