PostTraumatische Groei

Opleiding PTG Coach

Word PTG Coach en leer anderen: je bent sterker dan je denkt!

Meer lezen

Ik wil graag meer weten over de opleiding PTG Coach van De PTG Academie.

Opleiding PTG Coach - Sterker door tegenslag

Iedereen maakt ingrijpende gebeurtenissen mee. Wat niet iedereen weet, is dat het je sterker kan maken. Dat heet PostTraumatische Groei (PTG). De opleiding PTG Coach van De PTG Academie leert jou hoe je anderen kunt begeleiden in dit proces. Zodat zij hun kracht (her)vinden, en ontdekken: ik ben sterker dan ik dacht!

Coaching naar PostTraumatische Groei

Steeds vaker zoeken mensen een coach om te leren omgaan met wat ze meemaken. Ze verliezen hun partner, werk of toekomstdromen. Worden ziek, maken agressie mee of krijgen een ongeluk. Wat ze ook overkomt, het heeft een enorme impact en belemmert hun dagelijks functioneren.

Hoe help je dan het best? Hoe bied je een hoopvol perspectief? Hoe sta je mensen bij zodat ze groeien van wat er op hun pad komt? Dat leer jij tijdens de opleiding PTG Coach.

 

Sterker door tegenslag

Kies voor het unieke traject tot PTG Coach

 • In 6 maanden tijd leer jij de unieke, wetenschappelijk onderbouwde PTG Aanpak waarmee jij mensen begeleidt naar PostTraumatische Groei.
 • Je krijgt een praktisch, direct toepasbaar en resultaatgericht pakket aan kennis, vaardigheden en handvatten.
 • Je leert werken met een combinatie van PTG-coaching, natuurcoaching en lichaamsgericht werk.
 • Onder professionele begeleiding groei jij als coach én als mens: ook jij bent sterker dan je denkt!

Hoofd, Hart, Handen én Wetenschap!

Voor wie is de opleiding PTG Coach?

Jij weet dat ellende iemand sterker kan maken. Dat heb je ervaren. De opleiding PTG Coach van De PTG Academie is speciaal ontwikkeld voor professionals die anderen in dit proces willen begeleiden.

De opleiding is echt iets voor jou als:

 • Je als coach wil werken vanuit de principes van PostTraumatische Groei: aandacht voor ellende en bijbehorende emoties, dit kunnen hanteren en als het zich dan toch aandient er ook van leren.
 • Je aantoonbaar hbo- of wo- denk/werkniveau hebt en ervaring hebt in mensen begeleiden. Je werkt bijvoorbeeld als coach, zorgprofessional, verpleegkundige, HR-medewerker, leidinggevende of arbo professional.
 • Je verder kan kijken dan het probleem of de situatie en graag op zoek gaat naar iemands kracht en (verborgen) kwaliteiten.
 • Je de natuur wil gebruiken als instrument om de mensen met wie jij werkt vooruit te helpen en doelgericht te coachen.
 • Je tijdens jouw coachtrajecten de basis van lichaamsgericht werk wil inzetten om stress te verminderen en hanteerbaar te maken: ademcoaching, haptonomie en mindfulness.
 • Je betrokken, empathisch en geduldig bent, maar ook doortastend en liefdevol kan confronteren.
 • Je durft te werken met emoties, zodat deze vrijkomen.
 • Je goed kunt luisteren, de ander in zijn proces kunt volgen, en deze en andere persoonlijke kwaliteiten wil inzetten als PTG Coach.
 • Je een praktisch, direct toepasbaar en resultaatgericht pakket aan kennis, vaardigheden en handvatten wil.

 

Ik meld me gelijk aan Ik wil graag eerst meer informatie
img

Wat is PostTraumatische Groei (PTG)?

Je maakt een ingrijpende levenscrisis of traumatische gebeurtenis mee. Bijvoorbeeld een ongeval, echtscheiding of plotseling overlijden van een naaste. Naast verdriet en machteloosheid ervaren veel mensen uiteindelijk ook een positieve verandering, als gevolg van de worsteling met de situatie die hun leven op de kop zette. Dát is PTG.

FAQ

Over Anja van der Pol, oprichter van De PTG Academie.

Onze Sprekers

Ervaren gastsprekers

PTG Ervaringen

Kenmerkend voor PTG is de gedachte: ‘Ik had het liever niet willen meemaken, maar het heeft me sterker gemaakt.’ Angela en Peter delen hun ervaring.

Access key details

1 Home page
2 What's new
4 Search
9 Feedback form
0 Access key details